Medical Taping

De grondleggers van Medical Taping waren ervan bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden.

Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :
• De CureTape® ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
• Het werkt volgens de principes van de bewegingsleer.
• Het ondersteunt het spierstelsel.

In tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak met niet rekbaar materiaal ten doel heeft een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen, bereikt deze tapemethode juist een “vergroting van de mobiliteit” door functieverbetering.

Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

Medical Taping wordt naast de conventionele tapemethode gebruikt en is, bij ons, in de afgelopen jaren een succesvolle methode gebleken. Het is één van de mogelijkheden om bestaande klachten te verminderen en het bewegingsapparaat beter te laten functioneren.


Enkele voorbeelden waarbij Medical Taping kan worden toegepast:

Zweepslag

Tenniselleboog

Schouderklachten