De algemeen fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen en in staat om een juiste inventarisatie van uw klachten te maken. Hij behandelt patiënten die in het dagelijks leven worden belemmerd in het bewegen. De fysiotherapeut behandelt patiënten individueel of in oefengroepen.


Eerste intake

Eerst wordt er een intake gedaan waarna wordt beoordeeld of uw klachten fysiotherapeutisch te behandelen zijn. Indien dit het geval is dan wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Indien dit niet het geval is zal de fysiotherapeut u adviseren contact op te nemen met de huisarts of neemt, in overleg met u, zelf contact op met de huisarts. U kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. U heeft dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts.

Vergoeding

Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden! Controleer de polis van uw zorgverzekeraar om na te gaan of de behandelingen worden vergoed.

De fysiotherapeut kan u helpen als u problemen heeft met bewegen. Jaarlijks gaan veel mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat bewegen problemen oplevert. Wanneer u in uw dagelijks leven klachten ervaart dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Een team van ervaren en deskundige fysiotherapeuten staat voor u klaar om u zo snel mogelijk te helpen. Eerst worden uw klachten uitgebreid geïnventariseerd om daarna samen met u een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Bij uw eerste afspraak maakt u kennis met uw fysiotherapeut om een volledig beeld van uw klachten te krijgen. Dit gebeurt middels een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Hierna wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld, gerelateerd aan uw klachten en uw persoonlijke doelen. Het aantal behandelingen is dan ook afhankelijk van uw klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook veel aandacht aan preventie, zodat problemen in de toekomst wellicht voorkomen kunnen worden.

Uw behandeling kan individueel óf in een oefengroep plaatsvinden, maar de persoonlijke aandacht staat voor beide bij ons bovenaan. Bent u niet in staat om bij ons in de praktijk te komen dan kunnen we u op advies van de huisarts of specialist eventueel ook aan huis behandelen. Een verwijsbrief heeft bij ons niet nodig. U kunt voor behandeling, advies of preventie dus gewoon een afspraak bij ons maken.