Echografie

Sinds kort beschikt onze praktijk over een echografie apparaat. Niet iedere fysiotherapeut kan zomaar met de echografische technieken aan de slag. Daarvoor is een opleidingstraject noodzakelijk. In oktober 2017 hebben Nico Speksnijder en Daniëlle van der Valk de opleiding tot echografist afgerond. Zij hebben de opleiding gevolgd bij de erkende opleiding van Sonoskills, in het AMC te Amsterdam.

Het maken van een echo is een aanvulling op de intake en het lichamelijk onderzoek indien uw behandeld fysiotherapeut dat nodig vindt.

Door echografisch onderzoek is het mogelijk snel de juiste diagnose te stellen, u de behandeling te geven die daarbij hoort en uw herstel nauwkeurig te volgen. Het onderzoek is bovendien snel, gemakkelijk, comfortabel voor u en kan zo vaak herhaald worden als nodig is.

Tijdens een echo diagnostisch onderzoek kunt uzelf aangeven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. De echografist kan dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden die hij ziet.

Middels echografie kan er meer inzicht in de weefselschade worden verkregen van gewrichten, pezen, spieren, slijmbeursen en zenuwen.