Manuele Therapie

De manuele therapie is een specialisatie vanuit de fysiotherapie.

De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in de armen en benen.

De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral vanuit de wervelkolom waardoor ook klachten die hun oorzaak vinden in de gewrichten in armen/benen worden hersteld.

Om de beweeglijkheid in de gewrichten van zowel de wervelkolom als de armen en benen  te verbeteren, wordt er vaak gebruik gemaakt van manipulatie technieken.

Bekkenfysiotherapie

Een geregistreerd bekkenfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich verder heeft gespecialiseerd in het gebied van buik, bekken en lage rug.

Klachten van het bekken of de lage rug kunnen weer klachten veroorzaken van de bekkenbodemspieren en omgekeerd. Omdat ook de organen die lager in de buik gelegen zijn zoals de blaas, darmen, baarmoeder of prostaat een relatie hebben met de spieren van de bekkenbodem kunnen bij het niet goed functioneren hiervan klachten ontstaan op het gebied van plassen, ontlasting of bij het vrijen. Dit kan ook te maken hebben met zwangerschap, bevalling of en operatie die heeft plaatsgevonden.

De bekkenfysiotherapeutische behandeling verbetert vrijwel altijd de functie van de bekkenbodemspieren en de stabiliteit van het bekken en de lage rug.

Oefengroepen

Onze praktijk beschikt over een zeer ruime oefenzaal waar zowel individueel als in groepen wordt geoefend.

Wij streven ernaar om beweegprogramma’s aan te bieden voor:

  • Medische fitness
  • COPD- patiënten
  • Hart- en vaatklachten
  • Oncologie patiënten
  • Diabetici

De begeleiding van de oefengroepen staat altijd onder supervisie van een fysiotherapeut.

Voor informatie over de oefengroepen kunt u bij onze therapeuten terecht.